сряда, 3 май 2017 г.

Силистренски стрелци с 4 медала на турнир в Стара Загора

Стара Загора бе домакин на Държавен турнир по спортна стрелба „Марин Недков“ (заслужил треньор от близкото минало). В него четирима силистренски стрелци, които са сред най-подготвените в СК „Снайпер  92“ и на ОСУ „Дръстър, водени от треньорката си Иванка Димитрова, постигнаха 4 медала във възрастова група „момчета, момичета“. 


Ванина Илиева и Александър Жеков са на първо място, Мл. Господинов е втори, а Камелия Славова – трета. Тяхното участие в състезанието стана възможно със съдействието на Областна администрация Силистра. Припомняме, че през март месец отборът на Силистра по стрелба с пневматична пушка при момичетата, с участието и на двете призьорки от турнира в Стара Загора,  постигна национален рекорд.

Основна цел на Програма „Децата и спортният клуб 2017 г.“ към Министерство на младежта и спорта, част от която бе състезанието, е подобряване на условията и осигуряване на възможност за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване физическа им дееспособност, спортно-техническите умения и създаване на мотивация за спортно развитие и популяризиране на спорта.




Състезанието предоставя възможност на децата за допълнителна изява извън спортния календар на Българския стрелкови съюз с интересни награди за стимулиране на призьорите . Турнирът бе част от празненствата на Стара Загора като европейски град на спорта града и 25 години от регистрацията на Клуб по спортна стрелба „Августа 1992“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар