четвъртък, 2 май 2024 г.

С билет за театър - половин век по-късно

 Любопитна история с давност от 1974 година стана достояние след края на представлението на най-новото заглавие от репертоара на Драматично-куклен театър-Силистра на 30 април - комедията "Криворазбраната цивилизация", разкри директорът на културната институция Златина Станева.

Тя разказа, че сред зрителите, дошли да гледат спектакъла, който премина при абсолютен успех и след края публиката дълго аплодира актьорите с възгласи: "Браво" и Браво на вас", бе и силистренецът Младен Парушев заедно със съпругата си. През 1974 година Младен Парушев, тогава на 5 годинки, е бил първият зрител на детско представление, закупил билет и прекрачил прага на новооткрития Държавен куклен театър в крайдунавския град и като подарък получава от тогавашното ръководство вечен билет за всички представления.

Държавният куклен театър в Силистра е открит тържествено на 20 февруари, 1974 година, а лентата е прерязана от тогавашния председател на Съюза на артистите в България Любомир Кабакчиев. Повече от 10 години културната институция е преобразувана в Драматично-куклен театър, като репертоарът предлага пиеси за малки и големи зрители.
"Тъкмо с този вечен билет г-н Младен Парушев и неговата съпруга гледаха представлението на "Криворазбраната цивилизация" на 30 април, като екипът на Драматично-куклен театър-Силистра бе щастливо изненадан. Разбира се, че ние веднага осигурихме две места за семейство Парушеви", допълни Златина Станева.

От своя страна Младен Парушев разказа, че вечният театрален билет се пази като ценна семейна реликва и ще се предава на поколенията във фамилията. "Силно сме впечатлени от комедията "Криворазбраната цивилизация", режисьорката работа и играта на актьорите, като препоръчваме тази комедия на всички жители и гости на град Силистра, които все още не са я гледали", коментира семейство Парушеви.
Всички реакции:
3

Няма коментари:

Публикуване на коментар