четвъртък, 7 март 2024 г.

Галена Великова от "Денсинг старс" е с добруджанска жилка по бащина линия

Знаете ли, че Галена Великова - в момента част от журито в "Денсинг старс", по родова бащина линия е с корен от Нова Попина, Силистренско? Нейна възпитаничка по гръцки танци е Наташа Кунева от Танцов клуб "Импресия" в крайдунавския град, което тя сподели още преди 15 години за блог ВЕРСИНАЖ. Да припомним, че клубът бе в основата на провеждането на няколко пъти в Силистра на турнир по спортни танци.В миналото имаше и други подобни, примерно под егидата на някогашния клуб на Росица Памукова в Младежкия дом - това в края на 80-те години години на миналия век - тогава турнирът бе единствен по рода си в страната, провеждан на открито. Изявен състезател от този клуб е Петър Минков - в момента със своя школа в Чикаго, САЩ, с партньорка от Русия. По-късно клуб "Елеганс" на Пламен Славов също организира турнир с подкрепата на община Силистра - най-изявен състезател от онова време е Илия Добрев - понастоящем в Словения, но се състезава за България с партньорка от Украйна.

Според Красимира Великова от НЧ "Зора" - Нова Попина: "Никола и Гина Василеви, родители на баща й Велико, съответно дядо и баба на Галена, са от Нова Попина и целият им живот е минал в същото село. За съжаление от рода им в селото остана само Димитър - брат на баба й. Всички други са или покойници или са пръснати по страната и света. На новопопинци им е приятно да я гледат на екрана пак". 
В допълнение: дано Галена да знае колко активни са самодейците в едно от най-малките населени места в област Силистра, щом могат да се изявяват с певческа, танцова и театрални мини трупи, с които обират награди по събори и фестивали. Където е текло, пак ще тече, казва народът, и е прав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар