петък, 1 септември 2023 г.

Среща на областния управител на Силистра Минчо Йорданов с доц. д-р Илияна Горанова - почетен гражданин на Силистра

 


В началото на месеца, в средата на който в България по традиция започва новата учебна година в училищата, в Областна администрация Силистра бе проведена среща на областния управител Минчо Йорданов с доц. д-р Илиана Горанова – почетен гражданин на Силистра, дългогодишен специалист в сферата на образованието и на педагогическата дейност, понастоящем председател на Клуб на учителите пенсионери „Иван Байчев”. Доц. Горанова в продължение на почти двадесет години ръководи някогашния педагогически институт в Силистра, включително и първите години на Филиал Силистра на Русенския университет, създаден преди четвърт век.

Пред г-н Йорданов, който в първите години на трудовата си карира е преподавал история и е бил директор на основно училище, тя сподели свои наблюдения от актуалната обстановка в образователния процес в България. Обсъдени са и съществуващи в момента проблеми в тази сфера, повечето от които са актуални и за област Силистра.


Ден преди срещата в Областна администрация Силистра доц. Горанова напомни чрез личния си профил във Фейсбук, че преди 52 години на 31 август 1951 г. е подписан указ на Държавен съвет на Народна Република България за откриване в Силистра на Полувисш учителски институт за подготовка на учители в V-VIII клас.


И отбелязва: „Бяха богати години – на пълни зали, на реални успехи, на преодолявани трудности; години на ,,рамо до рамо” – от сутрин до вечер... Където и да сте, момичета и момчета, минали под шапката на Института, бъдете здрави! Знам, че бяхте и че сте успешни!”.


В рамките на Национална научна конференция на Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев”, проведена на 16 октомври 2020 г., бе представена втората част на документален филм, посветен на 130-ата година на педагогическото образование в крайдунавския град, същуствуващ на диск, заедно с албум по темата, и с възможност да бъде видян в Ютуб.


Две години по-късно от печат излезе книгата „Искрици във времето”, посветена на образованието в Силистра от края на XIX век до днес, представено в документи и снимки. Тя е създадена от екип начело с доц. д-р Румяна Лебедова – директор на Филиал Силистра на Русенския университет. Посветена е на 130 години на педагогическото образование в Силистра, на половинвековното обучение в полувисшия учителски институт и на четвъртвековието на Филиала на русенската Алма-Матер. Книгата е предшествана от две изложби с тематични постери, съдържащи информация и фото материали – едната от тях е подготвена с европейски средства със съдействието на Областна администрация, другата – със средства на община Силистра.

1 коментар:

  1. Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

    Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага.

    Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

    * Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
    * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
    * Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
    * Гъвкав лихвен процент от 3%.
    * Висок процент на одобрение
    * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години.
    * Лесно онлайн приложение.
    * Персонализирани насоки и опит.
    * Без скрити такси

    Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

    За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез
    Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

    ОтговорИзтриване