вторник, 14 март 2023 г.

Българо-френско-румънска делегация посети Тутракан във връзка с културно-историческото й наследство

В град Тутракан днес е публичната среща с представители на международни правителствени и неправителствени организации по покана на Управителния съвет на ННЕК – ЮНЕСКО – София и на Граждански съвет „ЗАЕДНО“ – Тутракан, съобщи Кристиян Калчев, председател на ННЕК и член на Общинския съвет в крайдунавската община.

Международна среща е във връзка със за създаване на иновативни образователни продукти във висшето образование, чиито домакин е Румънската академия на науките. В нея ще участва част от делегация, включително от член на борда на директорите в музея „Лувър“ – Париж, Франция, като от там са и други видни представители на научни лаборатории и институции; отговорни дейци на Румънска академия на науките от Букурещ, Румъния; също представители на културни институти от българската столицата, град Приморско и др. Гостите разгледаха музейните експозиции в града.

По повод срещата от Исторически музей Тутракан заявиха във Фейсбук: "Повод за поканата за гостуване е професионалната подготовка на състава на делегацията. Всички делегати са световноизвестни учени , както и специалисти в управлението на културния туризъм. След еднодневната програма в града, делегати ще изпратят конкретни насоки и възможности, които ще послужат като основа за изготвяне на цялостен план за развитие и управление на туризма в града".

Няма коментари:

Публикуване на коментар