сряда, 3 май 2017 г.

В Силистра и рапърът Криско в хепънинга за Европа

ХЕПЪНИНГ „ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА“

ОИЦ-Силистра организира голямо събитие на открито за Деня на Европа

Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) организира голям концерт на площад „Свобода“ за 9 май – Ден на Европа.
Първата част на събитието ще започне в 18:00 ч. и ще бъде под формата на детски хепънинг. ОИЦ-Силистра ще награди победителите в конкурса за детска рисунка на тема „10 години България в Европейския съюз“. За участие в конкурса бяха поканени 10 годишни деца – връстници на членството, които нарисуваха своите представи за България като част от голямото европейско семейство.
С много песни и танци, учениците от групите по проект „Твоят час“ от всички училища в гр.Силистра се включват в програмата. С техните участия, те ще представят своето училище и ползата от европейските средства, достигнали до тях чрез този проект.
Програмата ще продължи с концерт от 20:00 ч. на популярния изпълнител КРИСКО, а за финал – небето над Силистра ще бъде озарено от празнична заря.
Събитието е част от Национална кампания под надслов „ЗАЕДНО за Европа“ на Мрежата от Областни информационни центрове в България, чиято цел е отбелязване на три значими годишнини:
*     60 години Европейски социален фонд;
*     10 години от присъединяването на България към ЕС;
*    6 години от цялостното функциониране на Мрежата от Областни информационни центрове в България.
Организаторите отправят покана към всички малки и големи граждани на Европа за включване в събитията по повод Деня на Европа.
*(при лошо време, събитията ще се състоят в залата на Община Силистра.)Областен информационен центърСилистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар