четвъртък, 4 май 2017 г.

Награди за млади пианисти от Силистра

Втора и трета награди от международния конкурс за пианисти Vivapiano-2017, проведен  в Музикална академия П. Владигеров в София за сестрите Елица и Милица Тодорови от Силистра с р-л Лилия Пейчева. 

Според предварителна публиказия в сайта на БНР, става дума за поредното шесто издание на конкурса за пианисти ­ непрофесионалисти Вивапиано 2017“ (www.ardenzamusic.org). Девет са били състезателните групи тази година, а едната от тях е за клавирни дуа. Няма възрастови граници ­ от 4 до 104 г., както обичат да казват организаторите. Членове на жури от българска страна са пианистите Елена Дикова и Александър Василенко, но и с гости от чужбина.

Композитор на тазгодишното издание е Георги Арнаудов. Той е предоставил специално свои композиции с различно ниво на трудност. За всички участници, които изпълнят и негово произведение в програмата, бе проведен и конкурсът VIVAVOCE на името на големия български певец Петър Райчев, за да бъдат насочен и изпълнители към тенорите­ непрофесионалисти.

Сестри Пейчеви като изпълнители на ЦМИ „Мегатон“ с поредна певческа изява, за каквато неведнъж имат награди от различни конкурси, вкл. и за изпълнение на руски песни, какъвто конкурс предстои в Шумен с тяхно участие през м. май-юни т.г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар