вторник, 16 февруари 2016 г.

Тутраканец сред най-добрите винари ротарианци в Североизтока




Царят на лозето Светозар Пенчев от Русе
Иван Констанцалиев от Тутракан
Ротарианиецът от Тутракан Иван Констанцалиев потвърди в още едно състезание, че е сред най-добрите винари в Североизтока. На проведената в село Мечка, Русенско, ротарианска винария – дело на двата ротарианска клуба в Русе, той спечели второ място в класическата категория – „Червено вино“. То бе предложено за участие от името на Ротари клуб Тутракан, представен на винарията от своя президент д-р Юрий Василев, който взе наградата от името на прозводителя.

Класацията бе определена на база дегустацията на над 100 българи  румънци – ротарианци и техни гости, вкл. от Тутрdкан и от Силистра – представители на местните клубове към световната хуманитарна организация.

Тон на хората даде формация "Зора"
Валентин Якимов – ротарианец от Русе, спечели първото място. По ирония на съдбата Якимов и Констанцалиев бяха сред призьорите и в проведената наскоро „Винария“ на Ротари клруб – Силистра, но там се класираха в обратен ред, тъй като тутраканецът бе определен за №1 от жури с председател Божидар Боев от Асоциацията на винопроизводителите от област Силистра, които на 20 февруари провеждат своята 19-а винария „СИЛВИН“.
Двама от дегустаторите - Ротари клуб - Силистра

Победителят - Валентин Якимов, ротарианец от Русе
В лозовия масив на шато „Седем поколения“ край Стълпище в близост до река Дунав, бе празникът на винарите ротарианци, на който цар лозар бе русенецът Светозар Пенчев. С молитва от местен отец бе направено ритуалното зарязване в името на богата реколта.  Фолклорна танцова формация „Зора“ и уникалната духова музика от Златарица, Великотърновско, чийто репертоар е от всички възможни музикални жанрове.

В името на доброто настроение и с цел успеха на няколко търга – от бъклици с квалитетно вино до печено прасе и кошница със специалитетите от местна фирма „Бозмов“, за да бъдат събрани 2 000 лева за даровитите деца на най-големия крайдунавски български град.

Представителите на ротарианските клубове от Силистра и Тутракан - на обща маса по време на тържеството

Кой дава повече за продуктите на "Бозмов" - Русе" - помощ от Йордан Георгиев при наддаването

Няма коментари:

Публикуване на коментар