събота, 6 февруари 2016 г.

Организиране отново в гр. Велики Преслав на честване относно създаването на богомилското Учение

http://videlei.com/ Организиране отново в гр. Велики Преслав на честване относно създаването на богомилското Учение, дало културата, ренесанса на Европа, 2-рия златен век на България, демокрацията, болниците, училищата за деца в света и много други неща. Може да се смята, че това са датите 11-13.04.980г. Когато от Сирия идва жреца Вотан и предоставя специална информация, прави посвещение на 12 апостоли във гр. Велики Преслав. Тази година събитието е на дати: 08,09,10 Април 2016г. петък, събота и неделя.
Какво да очакваме ?
 - уникална атмосфера до много специално - " Златната Църква" във Велики Преслав. Точно там е великолепния хотел, който е запазен само за нас, с голяма поляна, където празнуваме, палим вечерeн огън, играем хора, слушаме великолепен концерт, говорим си около огъня, хапваме задружно в приятелска и прекрасна атмосфера. Много радост и съпричастност към великото дело на посветените...
 - зад хотела до "Златната Църква" ще има сутрин Паневритмия, китайска гимнастика, Фалунг дафа и др. Който желае може да се включи. Следват беседите с най-ерудираните лектори, езотерици и запознати с духовното и сакрално значение, с историята и великолепието на Богомилите !
 - Това са Христо и Галя Маджарови, Христо Буковски, Спас Мавров, Георги Мелихранов, Константин Златев, професор Ерика Лазарова, д-р. Румен Стоилов, Тодор Ялъмов - движение Рьорих, представители на бяло Братство, на розенкройцерите и др. Повече информация за час от лекторите  - ( натиснете тук за да ги видите).
И още: Очакваме и световно известния богослов, преподавател, писател от Франция - нашия флагман в Европа, който разгласява Българското значение на Богомилите и Катарите  Мишел Муние и неговата съпруга. Кратко видео за срещата на Виделей с него в гр. Алби, Франция може да видите  ТУК - натисни,  а целия филм на място в датата на събитието.
 - пристигат и богомили от международния богомилски център в гр.Загреб, Хърватия.
 - изложби на специални енергийни картини, книги за богомилите, изложба на скулптури и дърворезба и разбира се още приятни изненади:))
 - ще покажем уникален филм за свещените места на Богомилите в Словения, Хърватия, Франция, Италия, Андора, Испания. Ето част от докосващите моменти към филма:
 Участвайки в това събитие ставаме част от духовната култура на България, градим историята на новите времена и помагаме за разширяване степента на образованост и информираност на народа ни, на новото поколение. Укрепваме българската традиция и въздигаме свещенното знание за величието на родината ни. Подпомагаме организацията за безплатните семинари на духовна тематика в страната, създаването на видео материали за духовната ни история, за траките и богомилите, помагаме за въздигане националното съзнание на България.
Заповядайте да сътворяваме новата културно - духовна история, новия Златен век на България!
Организатори: - Фондация "Виделей", - сдружение Велика БОЛГАРИА, - вестник Велика БОЛГАРИА, ВИП Комюникейшън ПР,  - Магнум Опус, - вестник Посоки +, - Богомило - катарски център и др. Със медийната подкрепа и участие на: RN Media Group, вестник Компас, радио Мая, телевизия Канал 0, Духовна общност България, Форум Здраве, Здрав Живот, Лечител, Български народни традиции, Библиотека Виделина, Дух-Традиции-Култура, Древните Знания и др.
 Цена на събитието 155 лв.  В цената са включени: - 2 нощувки, - 2 закуски, - 2 вечери, - разходите на лекторите от България - пътни, престой и др.; - музикално озвучение за концерта, - аудио, фото и видео заснемане от професионални оператори за създаване уникален филм за събитието и издване на ДВД, което всеки участник ще получи - разходите за музикалния и танцов ансамбъл, който ще ни радва едната вечер; - организационни разходи вкл. и на екипа, който осъществява това.
 Още веднъж какво да очакваме : - богомили от международния богомилски център в Загреб, Хърватия, - изложба на енергийни картини, - изложба на скулптори и дърворезба; - сутрешни практики за желаещите: Паневритмия, ци-гун, фалун - дафа, йога; - музикални изпълнения на духовна музика от Учителя и др. на цигулки; - вечерен огън и тихи раздумки около него с приятели от цялата страна и чужбина; - участници от Италия, Франция, Румъния, Босна и Херцеговина, където направихме първите новобогомилски пътувания;  - още приятни изненади. 
 Записвания: 
При желание да участвате сумата от 155 лв. се превежда на Фондация "Виделей", НО ПОРАДИ СРЕДНИЯ КАПАЦИТЕТ НА ХОТЕЛА И МЕСТАТА НА ОКОЛО  е необходимо следното:
1. Позвъняване на тел. 0897-660-662 за информация относно наличието на свободни места.
2. Превеждане сумата на сметките на фондацията.
3. Изпращане на е-мейли с вашите имена на следните ДВА адреса : videlei@abv.bg , contact@videlei.com 
 Кратка информация за лекторите:

Христо Буковски 


Христо Буковски е роден през 1947г. Той е дипломант на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Повечето му публикации в централния печат са по теми от българската история, християнския духовен живот на българите и обредността в мистичната народна практика. Неговото изследване върху живота, духовната подготовка и въвеждането в мъченичество на плеядата български светци от края на ХVІІІ и началото на ХІХ в., което академичното издателство „Проф. Марин Дринов“ публикува под заглавието „Мистичните полети от страха до любовта“, получи през 2000 г. наградата на Съюза на българските писатели, а за подвига на св. Онуфрий Габровски разказва в романа си „Храначът на магаретата“.

Автор е и на романите „Буенец за братовчеди“, „Да пукне вещерът, горкият“, „Чия игра играхте, Оббов“, „Версия кивот“, „Обсебени“. Други негови книги са „Поздравете оцелелите“, „Уверените“, „Обстоятелства по успеха (журналистически нероман)“, „Шеметът да гълташ жаби (Магичното поле за човешка власт между Бога и Сатаната в проходжийската теория на нашия народ)“, „Избраницата на Константин Велики“, а богато илюстрираните му исторически очерци „България“ и „София“ са издадени в луксозни томове на английски, немски, френски, испански, италиански и руски език. 

С последните си две книги - "Опасният архив на богомилите" и "Похитеното съкровище на богомилите" - Христо Буковски представя една цялостна концепция за възникването на Богомилското учение и неговото място в духовната култура на България.

Христо Маджаров
 

Инж.Христо Маджаров е роден и завършил висше техническо образование във Варна, където и работи дълги години като учител. От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотеричните науки, заради което е преследван от комунистическите власти.
В младостта му Съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София. Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория. През 1980 г. е в Париж, където предава за печат поредната версия на съвместния му с д-р М. Константинов труд „Новата Култура в Епохата на Водолей”.
На път за България пребивава известно време в “Гьотеанум” – Дорнах (Швейцария) – в антропософската школа на д-р Рудолф Щайнер. Върнал се в България, в обстановка на жестоки преследвания заради духовните си убеждения, участва активно в създаването на възможните тогава легални дружества с езотерично съдържание: Йога, Научна фантастика, Радиестезия, Психотроника, Есперанто и др. Редактор е на списание „Радиестезия”, забранено през 1986г.
През 1991г. заминава за САЩ, Калифорния и участва в духовни курсове в различни езотерични центрове. Съучредител е на Uniwersity of Life (Училище на Живота) във Феникс, Аризона и на Uniwersity of Future United Life (Училище на Бъдещия Единен Живот) в Лос Анжелис.
Прекарва една година в уединение и медитация в калифорнийската пустиня и основава Esoteric Centre „ALFYOLA” в Сан Бернардино, близо до Лос Анжелис. 
Дава интервюта в американската преса и води ежеседмични лекции за духовнокултурния живот на съвременния свят, за идването на Новата Култура и за Учението на Беинса Дуно, който я предизвестява и подготвя индивидите, обществата и народите за нея. Като представител на Бялото Братство във Варна, организира безплатни курсове за изучаване на основите на Богомилското движение и Учението на Беинса Дуно, а също и Паневритмии на различни места, някои от които се излъчват по американската телевизия. Участва с доклади на годишните срещи на окултни общества в Санта Круз (на брега на Тихи Океан, до Сан Франциско), Лос Анжелис, Сакраменто и др. Получава посвещения в планините на Маунт Шаста и Сан Бернардино, в Joshua Тгее (в калифорнийската пустиня) и др. Праща Послания и Призвания за обединение на различни духовни центрове в Америка и Европа. Почетен гост е на Международния Център на Розенкройцерите в Оушънсайд, където подписва договор за издаване на тяхната литература в България. Пише до Императора на Древния Мистичен Орден на Розата и Кръста с вестта, че съществуват и други живи клонове на Бялото Братство освен оглавяваната от него световна организация.
Участва задочно в конгреси по психотроника – в Чикаго, Илинойс и София. През същото време издава в България брошурите „Космичен План от преди 5500 г.” (1993), „Nеw Аgе”, „Български Мистерии” и „Новата Култура през Епохата на Водолей”.
През 1994 г. се завръща в България, където провежда няколко големи цикъла лекции: „Световни Мистерии ” – в съучредения (1990 г.) от него клуб „Езотера”: „Принципи за трансформация” – в Центъра за алтернативна култура „Арета” (съучредител 1995 г.) и др.
Част от тези лекции се съдържат в книгата „Мелхиседек – Пътят на Вярата” и в поредица брошури под рубрика „Световни Мистерии”, “Освобождение чрез Космично съзнание”, “Любов и еволюция”, “Български мистерии”, “Завръщането на богомилите”… В последния труд се разкрива и космологията и гносеологията в Учението на Беинса Дуно. Издадена е също трета част на „Новата култура… “
От 1999 г. е председател на Историческото дружество “Българска орда” – Варна.
В 2000 г. посещава наследниците на Волжка България в Чувашия.
Бестселърите “Големият Заговор срещу българите” и “Златна България” се разпространяват в цял свят и събуждат българския дух.
Христо Маджаров дава интервюта по радиото, телевизията и масмедиите. Участва в конференции по психотроника, радиестезия и др. Държи лекции в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Бургас, Мадара, Русе, Ямбол, Свиленград, Айтос, Шумен, Сливен… Главна тема е духовният ген на българите – патриарси на човечеството и семе на Нови Култури.
В момента пише върху Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Галя Маджарова
 
Инж. Галя Колева Маджарова е родена и учи във Варна. Висшето си образование завършва в гр. Русе, където живее до 1997 г.
Промените я принуждават да изостави работата си на електроинженер и да се занимава с болката на хората (разказала е за този житейски момент в броевете на списанието си „Еликсир на Живота”, Алфиола 2000).
След 1990 г. една след друга следват съдбовни срещи в живота й:
– с инж. Никола Хлебаров (създателя на билковите тинктури „Еликсир,
– с д-р Чаушев – Лечителя и Светеца от св. Влас, който й дава ключ на духовното лечение,
– с езотерика инж. Христо Маджаров, с когото слива житейския си път.

Срещата с Христо Маджаров е повратен момент в живота й, в който натрупаните до тогава интелект, интелигентност, широка обща култура и непреодолим интерес към окултното се подрежда и структурира в нейното съзнание като солидна база за това, за което я подготвя Съдбата – да изяви в книги натрупаната мъдрост. 
В нейното списание „Еликсир на Живота”
 
 
д-р Константин Златев
 
 
Един от най-интересни и предани последователи и изследователи на Учителят Петър Дънов. Той е роден на 11 май 1958 г. в София. През 1983 г. завършва Висшия Икономически институт, специалност "Международни икономически отношения", а през 1993 г. завършва с отличен успех Богословския факултет към СУ "Климент Охридски". От 2009 г. е доктор на богословските науки. От дълги години изследва словото и делото на Учителя. Има издадени 12 книги и стотици публикации с християнско-просветителски, богословски, публицистичен и научнопопулярен характер. На 7 юни той изнесе в Кърджали лекция на тема "Делото на Учителя Петър Дънов".
  Тодор Ялъмов
 
Роден на 20 август 1944 г. в Москва. Завършва СУ, Кл. Охридски“ специалност химия – производствен профил и дипломна работа по квантова химия през 1972 г. Работи по специалността в различни лаборатории и Институти до 1991 г.
Участва с разработки на повечето НФ конференции и конове, дългогодишен фотограф на клуба с богат фото и слайд архив (1970-2002 г.) и видеоархив (2002 – 2007 г.) от дейността на фен движението в България. До 1990 г. е лектор в Дружество за разпространение на знания „Георги Кирков” (с теми „Извънземни цивилизации”, „Самоизграждане на творческата личност” и др. инициирани от дискусии в Клуба), а след 1996 г. обикаля страната с НФ изложби, с картини на Николай Рьорих и цикъл лекции „Жива Етика”, научни и езотерични открития, „Български и руски космисти” и др.
Увлича се от фотография, участва в редица изследователски експедиции в планината Алтай, по Индия, Ю. Корея, Русия (основно района на Волжка България) и др., организирани от Клуб „Приятели на Рьорих“ и Института за древни цивилизации.
През 1995 – 1999 г. е председател на Българско сдружение „Рьорих“, а от 1999 г. до сега на Националния Клуб „Приятели на Рьорих“.
От 2005 г. е зам-председател на Националния граждански инициативен комитет „Петър Димков” и активно участва в празненствата по случай 120-та годишнина на П. Димков.
От 2000 г. се включва в работата на Института за древни цивилизации, където участва в повечето семинари, проекти и програми, има публикации за културата на древните българи, за приноса на сем. Рьорих в изучаване на старата българска история и др. От 2007 г. е технически редактор на научното списание на Института за древни цивилизации „Авангарни изследвания на древните българи”  
 д-р Румен Стоилов 
 

д-р Румен Стоилов Роден в Пловдив. Дипломиран лекар с над 30 г стаж, включително работа извън граница - 12 г., специализация в Брюксел по спешна медицина, специалист по вътрешни болести, кардиология, нефрология и образна диагностика. Над 15 г съчетава класическата медицина европейски тип с холистични практики и интегративна медицина. Работи в областа на компютърната диагностика, психотерапията, мануални практики и енергийна медицина. 5 г специализация по медицинска генетика. Занимава се и работи с планетата Земя като живо същество и местата на силата в България и по света. Посетил Пекин, Непал, Тибет, Перу, Япония, Босненските пирамиди, Кавказ, Храма на съдбата в Румъния, Румънския свинкс, Коня и Кападокия. Участвува в международни и български семинари по езотерика, като лектор и преводач на чуждестранните лектори. Владее френски, английски, руски, италиански и говорим арабски. Основна тема за проучванията му е Мисията на България и българите в световната история и ролята на Балканите като трети световен енергиен център след Тибет - Планината Кайлас и Перу - езерото Титиката

Няма коментари:

Публикуване на коментар