четвъртък, 22 април 2021 г.

Книгата за скрития български бог от древността тръгна към своя читател

На 27 април 2021 г. от 17 ч. пред Регионална библиотека "Партений Павлович" е представянето на книгата "Скритият бог. Древна българска същност" на силистренеца Йордан Николов Касабов, издание на печатница РИТТ Силистра.

Авторът на своеобразните етноложки енциклопедии „Богомилите вечни и живи. Пратеници от древността“ и „Шиковското население в Добруджа“, както и на изследвания за алианите (Касабов е бивш кмет на село Брадвари, където директорства 10 години тамошното основно училище), е посветил своята най-нова творба на 70-ата си годишнина.
Книгата е на разположение в няколко екземпляра - подарени и откупени, в Регионална библиотека, екипът на която е бил и в миналото партньор в представянето и на други книги с подобен характер, създадени от единствения в Крайдунавска Добруджа историк със защитена образователна научна степен "доктор по етнология"⁹.
Книгата може да бъде закупена от автора от любознателните читатели с поръчка на тел. 0894405950.

За книгата четете http://jordansilistra.blogspot.com/2021/01/blog-post_28.html (Силистренски автор с книга за българските свещени символи и забравени богове).

Няма коментари:

Публикуване на коментар