четвъртък, 9 май 2024 г.

Изложба в коридора на ПМГ Силистра - нагледен урок за неговата история в снимки и текстове

Стъпвайки в сградата на училището, вече всеки може да се докосне до избрани моменти от историята на ПМГ "Св. Климент Охридски" - град Силистра. В сайта на училището се казва: "Успяхме да реализираме чудесна идея, свързана с уважение към миналото, което да достига до наши дни и да изпълва с ентусиазъм за добри дела младите хора, спрели се да разгледат и прочетат. През последния ден на месец април и по покана на Анелия Невска - директор на гимназията, дългогодишният учител по история Тодор Николаев разказа на ученици и преподаватели интересни факти за началото не само на училището, но и за образованието в града и страната ни.


На таблата могат да се разгледат снимки от различни периоди и да се прочете повече за личности, оставили своя отпечатък в историята на ПМГ. Акцентът са постиженията на ученици в природните и точните науки. Не са пропуснати също спортните победи, както и любимите на много гимназисти актьорски изяви.
Таблата се намират на първия етаж и могат да се разгледат от изкушените да надникнат както в далечното, така и близко минало.

Архив ВЕРСИНАЖ: http://jordansilistra.blogspot.com/2020/11/110.html -: 2020 г.: 110 години ПМГ Силистра, 130 години педагогическо образование в Крайдунавска Добруджаhttps://silistranews.net/2021/06/01/album-kalendar-s-arhivni-snimki-razkazva-za-110-godishnata-pmg-silistra - Албум – календар с архивни снимки разказва за 110-годишната ПМГ Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар