петък, 3 февруари 2023 г.

Изкуството квилинг и други като него на изложба в силистренската библиотека



Регионална библиотека „Партений Павлович“ е домакин и партньор на необикновената изложба „Заедно с…мъничко синичко“, включваща модели, изработени с похвати от техника „квилинг“. Те са създадени с цел да предизвикат реализация  на  идеи в името на осмисленото свободно време. 
Някои от тях са с ефект на подаръчни творби, други са подходящи за декориране на помещения и коридори. Има и предназначени за  оформяне на експозиции, както и за онагледяване на различни видове обучения, респективно и на уроци по учебни предмети.


Меглена Георгиева, „създаваща картини от цветя със специална техника на пресоване“ (по текст на Цветана Игнатова в нейния профил, допълнен с няколко снимки от изложбата), бе едната от участничките в проявата. Според инж. Румянка Гълчавова, която в своята практика е отворена за нови партньорства,  Те са част и от добра педагогическа практика, която  ще бъде представена  на Националния подбор за Международния фестивал „Наука на сцената“ през 2024 г. във Финландия“.

В края на миналата година Гълчавова, която този път се представи със свои разработки, като пана, картички и бижута, бе участник в международна проява в Казахстан (https://jordansilistra.blogspot.com/2022/09/blog-post_23.html), където се изяви със свои иновации в различни области. За себе си тя казва още, че по време на учителството си в училището в град Главиница е научила квилинга, т.е. формата на изкуство, включващо използване на ленти от хартия. (В материала са използвани снимки от Фейсбук-профила на Цветана Игнатова.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар