понеделник, 8 октомври 2018 г.

Сребърна не само посреща гости, но и...бяга



Над 200 участници от цяла България и чужбина, заедно със своите семейства, взеха участие в спортно събитие, организирано заедно с русенски бегови клуб, посветено на годишнините на Природонаучен музея "Резерват Сребърна" - 35 г., и на Биосферен парк "Сребърна" - 70 г., на които бе посветено отделно тържество.

Състезанията с бягания на 3 - 21 км, бяха инициатива на РИОСВ Русе на територията на парка - един от 4-те по рода си в странат от списъка за световно културно и природно богатство на ЮНЕСКО при ООН.
 
Поздравленията поднесоха кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и инж. Любомир Атанасов - директор на Инспекцията към МОСВ също поздрави участниците и заедно със своя син се включи в надпреварата.

Директорът на Природонаучен музей "Сребърна" Елена Илиева, която е начело на единствени с това съдържание музей в областта от пет години насам, разказа на гостите за експозицията, както и за фотографската изложба, подредена в залите на музея в чест на неговата 35-та годишнина.

Всички посетители имаха възможност ден преди маратона да се включат и в атрактивните артистични ателиета, в пленер за детски рисунки, както и да си купят красиви сувенири за спомен от празника.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар