вторник, 16 октомври 2018 г.

С евродепутати в Силистра обсъждаме политиката на сближаване в ЕС


Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) подлага на широко обществено обсъждане темата за бъдещето на Политиката на сближаване на ЕС след 2020 г. На 19 октомври в гр.Силистра ще се състои събитие тип „Граждански диалог“ с участието на европейските депутати Андрей Новаков – главен преговарящ по Кохезионната политика на ЕС след 2020 г. и Емил Радев – член на Комисията по правни въпроси в ЕП. 
Заедно с широка аудитория, включваща представители на местната власт от общините в област Силистра, различни институции и организации, настоящи и бъдещи бенефициенти, ще бъде дискутирано изпълнението на проекти с европейско финансиране на територията на област Силистра, както и ще бъдат потърсени препоръки към бъдещите политики на ЕС по отношение на още по-ефективното прилагане на европейските фондове в регионите след 2020 г. По повод инициативата е разработена и специална анкетна карта, която цели да проучи специфичните нужди и предпочитаните направления за инвестиции на местно ниво през следващия програмен период 2021-2027 г.
ОИЦ-Силистра ще приобщи и младите хора към сериозната тема за Бъдещето на Европа. По повод Европейската година на културното наследство (2018 г.) и с посланието, че „Децата са бъдещето на Европа!“, ОИЦ-Силистра обявява Музикален конкурс на тема „Единни в многообразието“. Ученици от 1 до 12 клас от всички училища в област Силистра имат възможност да изявят своя талант на голяма сцена и да демонстрират чрез песни и танци богатството на европейските езици и култура. 

Експертно жури ще оцени представянето на участниците и ще отличи най-добрите в различните категории и възрастови групи. Атрактивни награди очакват победителите, а за финал на конкурсния ден и като поздрав за всички участници и гости, творческият ден ще завърши с концерт на младия талант Михаела Филева. Музикалното събитие ще се състои на 1 ноември в гр.Силистра.
Проявите са част от националната кампания на Мрежата от Областни информационни центрове в България под надслов „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“. Инициативата е посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, заедно с отбелязването на 30 годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар