понеделник, 10 септември 2018 г.

Възпитанички на Цветана Манева в екипа на ДКТ Силистра

Актрисите Илияна Крушева и Стефани Алдимирова (Плевен) са част от трупата на Драматично-куклен театър Силистра с директор Златина Станева. Те са завършили Нов български университет. Сред преподавателите им е почетният професор Цветана Манева, научаваме от Радио Шумен. В Силистра те вече дебютираха на сцена със спектакъла "Сърдитият заек". Как младите актриси виждат ролята си в развитието на театъра и как искат да променят театъра, чуйте от разговора с тях.

В предишни години неведнъж силистренският театър - в миналото носещ името "Сава Доброплодни", който пръв през 1997 г. съчета драматичното и кукленото изкуство, е бил пристан на известни актьори, но е давал успешен старт и на едва завършили - тогава ВИТИЗ, актьори от различни краища на страната. 

В средата на 80-те години бе и едно от най-големите попълнения от талантливи актьори, родени в началото на 60-те години. За съжаление, в по-късната си възраст немалка част от тях вече не са в професията или са в чужбина. Предишните поколения още помнят тяхното забележително присъствие както в културата на града, така и в халтурата предприятия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар