вторник, 18 септември 2018 г.

В Силистра пенсионери и приятели учредиха Клуб за празни приказки

В днешно време т.нар. клубно начало, вкл. и в град Силистра, е много популярно, а и полезно, защото е хубав повод за общуване между съмишленици или с участието на хора с приблизително еднакви интереси. Дори и те, на пръв поглед, да са незначителни и към които околните да са безразлични.

Клубове на инвалида и пенсионера - колкото искаш - по един във всяко населено място, а някъде и по повече; клубове за народни хора и клубове на знаещите и на дебатиращите; клубове на пчеларите, на футболните фенове (в Силистра - на белитесините и червените) и т.н.

Оказа се обаче, че от няколко години е актуална и една по-различна и дори необичайна формация - Клуб за празни приказки, членовете на който са малобройна, но многогласна група от мъже, повечето от които са познати на широката общественост. Най-малкото защото са от този тип хора, които участват в една или друга завера, или са от тези граждани, които имат своето място в обществото, благодарение на талант, благородство, професионална изява.

Клубът се събира в 10 ч. всяка събота в едно от кафенетата в центъра на Силистра, а през зимата е в съседно заведение, за да бистри, вкл. и със сериозна доза чувство за хумор, събития и проблеми от най-различен характер. В групата са учители и дейци на селскостопанския фронт; има бивш пожарникар, който е и творец на стихове и разкази; музикант треньор по баскетбол и др.




Няма коментари:

Публикуване на коментар