вторник, 24 април 2018 г.

Е-портал на паметта и знанието в Силистра


На 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, представители на библиотечната колегия на Регионална библиотека "Партений Павлович" проведоха среща с Областния управител на Силистра Ивелин Статев.

Даниела Недялкова - директор на библиотеката, представи значимите събития, свързани с избора на 23 април за Световен ден на книгата и авторското право, обявен от ЮНЕСКО през 1995 година. 

Светомира Вачева - главен библиотекар на библиотеката, обобщи резултатите от 13-ия Национален маратон на четенето към момента, подчертавайки, че през настоящата година силистренската библиотека показва ръст на четящите хора, включили се в националната кампания - с 208 души, спрямо предходната 2017 година. 

В рамките на маратонските четения - от 2 април до днес, библиотечните специалисти и силистренските читатели са чели общо 26 часа и 20 минути. Тези цифри не са окончателни, тъй като четенията продължават до края на месеца.

Мануела Енчева - ръководител "Проекти, информация и дигитализация", представи пред г-н Статев най-новия проект на библиотеката "Е-портал на паметта и знанието - маршрути на европейската памет, живото културно наследство и европейските знания". Идеята на проекта е да бъдат създадени информационни маршрути на историческата памет за всеки паметник в община Силистра.

Предстои реализация на новия уникален проект, свързан с паметниците в Силистра, всеки от който ще бъде представен като място и с информация за него на специална карта.
На всеки обект ще има чип, благодарение на който ще е възможно чрез приложение в интернет да се получават онлайн данни за съответния паметник.

„Книгата е душа и най-смелите – писатели, поети, художници и други, споделят чрез творбите си своите емоции и мисли, а споделянето е ценност“, коментира чутото от гостите областният управител г-н Статев.

Той се ангажира с един от битовете проблеми на библиотеката в крайдунавския град – необходимост от усвояване на нови пространства. Предстои съвместна проучвателната работа на територията на имот, който е държавна собственост и в момента е свободен.


1 коментар:

  1. Добър ден, аз съм Йозеф Люис, заемодател на частни заеми, който дава заем на физически лица, компании и държавни институции при нисък лихвен процент от 2%. Знаем, че има много семейства, които живеят на заплата, за да платят чекове, и други, които не могат да се погрижат за финансовите си задължения и затова сме тук за финансово възстановяване.

    Ние предлагаме широк спектър от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за развитие и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Рефинансиране на къщи, Хотелски кредити, студентски заеми и др. ако се интересувате от заем и нямате измами ..

    Имейл: progresiveloan@yahoo.com
    Текст / повикване: +1 (603) 786-7565 благодаря



    ОтговорИзтриване