сряда, 7 март 2018 г.

Чудотворна икона бе за поклонение в Тутракан


Тутракан посрещна, прие и изпрати чудотворната икона "Пресвета Богородица Скоропослушница" от украинския град Ананиев. Градът бе част от поклоннически тур, включващ още Русе, Разград и Попово (енории от Русенска епархия). По време на престоя й се отслужва Канон на св. Богородица. Първообразът на чудотворната икона на св. Богородица Скоропослушница се намира в манастир в Света Гора (Атон).

Според www.ikonite.bg: Иконата е с 
уникален иконопис, с позлатени ореоли и рамка с орнаменти. Тя защитава и помага при нужда от бърза помощ за всичко - за бързо оздравяване, за божествена помощ, при непреодолими проблеми и трудни ситуации, семейни проблеми, житейски затруднения и отчаяние, екстремни събития, за деца и за раждане на здраво бебе и всичко друго, за което е нужна бърза помощ и закрила. Помощта и закрилата идва винаги при сърдечна искрена вяра и молитви. 
По публикация във ФсБ-профила Храм Св. Николай Тутракан: В миналото пред нея се молели по време на корабокрушения, на внезапни стихии, при престъпни намерения, при вземане в плен, навсякъде, където всичко може да се развие по необратим начин, но човек не може да го предотврати. При искрена и сърдечна молитва помощта винаги идва. Пред нейния свят образ произнасят молитва за деца и за помощ за здраво дете при раждане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар