сряда, 6 декември 2017 г.

Проява в Силистра събра средства за климатична система в Кризисния център за жени и деца, претърпели насилие



Навръх Никулден и деня на св. Николай Чудотворец в салона на община Силистра, представена от секретаря Ростислав Павлов и от директора на дирекция "Хуманитарни дейности" Цветана Игнатова, както и на други ресорни служители, бе проявата "Заедно по-добри", дело на ЖС "Екатерина Каравелова" и партньори, вкл. Експертен областен консултативен център. Участва Театрално студио “Артистик” при ОДК Силистра с ръководител Христо Христов, представил спектакъла “СЪДБА” под негова режисура.
Пред повече от 200 зрители от различни възрасти в сценки, скечове и драматизации се включиха над 20 млади артисти, някои от които вече с награди от национални фестивали. На сцената се огледаха човешки съдби, разнообразни поведенчески модели между мъже и жени, млади и стари...
Областният управител Ивелин Статев приветства организаторите и участниците в проявата, която е част от инициативата "16-дневна кампания срещу домашното насилие", предшествана от семинар в Областна администрация Силистра с участието на представител на Център "Вселена" Бургас.

Тава е една от шестте социални услуги на Асоциация "Деметра", работеща вече 20 години, включително и в партньорство с ЖС "Екатерина Каравелова", което повече от 15 години работи в Крайдунавска Добруджа по социални проекти като неправителствена организация.
Специално за проявата бе подготвен базар, средствата от който, заедно с приходите от билети за концерта (общо 1 048), ще отиде за закупуване на климатична система за Кризисен център Силистра, един от първите в страната, и една от 4-те услуги, предлагани от силистренската НПО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар