петък, 29 декември 2017 г.

Супер кратък хороскоп за Жълтото земно куче 2018 г.

Според Източния календар 2018 ще бъде година на Жълтото земно кучеЧервеният Огнен петел управлява мъдро и грамотно и даже не бърза да се раздели с нас. През нощта на 16 февруари 2018 година обаче Петлето ще размаха криле, ще изкукурига за последно и ще отстъпи трона на Кучето. Символът на следващата 2018 г. ще бъде Жълтото земно куче. Той благоприятства Козирозите, Скорпионите и Водолея, въпреки че началото на годината ще бъде трудно за тях. Лъвовете и Близнаците ще получат знаци, които ще ги накарат да се раздвижат. Овен ще намери семейно щастие, но Дева и Рак, напротив, рискуват да загубя...нещо си - подробностите в хороскопите никога нямат значение.

Китайската астрология е с 5-хилядолетен стаж. Далеч преди новата ера до нея са се допитвали с уважение властници и богати търговци. Възникналите на запад системи разглеждат благоприятните и неблагоприятните влияния на планетите върху съдбата и ежедневието на човека. Древните китайци следят подемите и спадовете на естествените ритми, свързани с цикличността на деня и нощта, сезоните, приливите и отливите, лунните фази и т.н.

През 2018-а идва Земното Куче, чийто цвят е жълт, а стихията – земя. След 2016 и 2017 сега страстите минават на втори план. Почвата е по-плътна, тя носи мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отпечата върху всичко: политика, кариера, здраве, личния живот и дори върху природата.
Кучето е 11-ят знак от 12-годишния цикъл на източния календар. То се асоциира с енергията „ян“ и елемента „метал“. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей. Кучето символизира: положителни черти – честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство, но и негативни черти – безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар