неделя, 1 октомври 2017 г.

Свободата е път към съвършенство

В Дунавски парк Силистра навръх 1 октомври - дата символна във връзка с възвръщането на Южна Добруджа към майката родина след Крайовската спогодба от 1940 г., община Силистра проведе тържество с участието на Градски духов оркестър, Танцов ансамбъл с р-л Симеон Симеонов - тазгодишен носител на приза на общината за обществен принос, както и на деца от ДГ "Добруджа" със стихове и песни, както и от Клуб "Родолюбие" и ВДРО. 

Слова произнесоха Веселин Аврамов - уредник от Регионален исторически музей Силистра и инж. Тихомир Борачев - зам. кмет на общината. За да се чуе от мнозинството, че "Да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният за съвършенство". 

Цветя - от община Силистра, Областна администрация, общински съветници, граждани, бяха поднесени пред паметниците на цар Борис III Обединител на Отечеството и пред най-новата паметна плоча в Силистра, посветена едновременно на 100-годишнината от победата на България на Добруджанския фронт и на годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България пред 77 г. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар