вторник, 9 май 2017 г.

Млади възрожденци от Силистра и Тутракан на национална проява в София

Представители на пет клуба на младите възрожденци четири от Силистра и един от Тутракан, с по двама техни представители и  по един ръководител, участваха в традиционната ежегодна среща на клубовете „Млади възрожденци ” в София. На нея се канят клубове от страната с най-активна дейност през изминалата година.

Г-жа Цветана Цанова, председател на общинския комитет „Васил Левски” и ръководител на групата сподели пред представители на местните медии: „Тази година организаторите бяха подготвили много наситена програма на националната среща. На 6 май присъствахме на Военния парад на  площад „Александър Батенберг” по повод Деня на българската армия. След парада бяхме на тържествен обяд във Военната академия „Георги Раковски”, на който бяхме поздравени от председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев.

Приветствия поднесоха и официалните гости на срещата, след което бе награждаването от Националния ученически конкурс, посветен на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Проведена бе и свободна дискусия между клубовете с млади възрожденци за делото на големия български революционер.


На следващият ден имахме посещения на исторически забележителности и музеи в София. Разделихме се с обещанието да опазваме святото дело и наследство на Апостола на свободата Васил Левски и неговите сподвижници, защото в днешно време децата имат нужда от ярки примери за лично достойнство и безкористна и смела обич, обречена на Отечеството”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар