петък, 24 март 2017 г.

Строители отличници в надпревара в Силистра



В двора на Професионална гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ Силистра бе открит регионалният етап на националното състезание „Най-добър млад строител“ по професионално направление „Строителство“ с участието на Петко Добрев – областен управител, д-р Габриела Миткова – началник на РУО на МОН, Ростислав Павлов – секретар на община Силистра (и тримата приветстваха домакините и участниците).
 
Както още Димо Мирчев – председател на Камара на строителите Силистра, Станка Лазарова – зам. председател на Търговско-промишлена палата Силистра, спонсори и др.
 
Състезанието откри инж. Георги Аврамов, директорът на ПГС „П. Пенев“ (миналогодишен победител на състезанието в Пловдив), който представи и участващите отбори, освен домакините: ПГСАГ във Варна, Русе, Шумен, както и ПГЕС Търговище, като някои от отборите са водени лично от директорите си.
 
Организатор на състезанието е МОН, дирекция „Професионално образование и обучение“, а партньори са големи фирми и браншови организации. Надпреварата е в теоретичен текст по теми „Зидария“ и „Сухо строителство“, както и в практически конкурси. Награждаването е в събота от 11,30 до 12,30 ч.
 
Кратък преглед на специализираните училища в Североизточна България показва, че в Добрич и Разград подобни училища вече не са част от мрежата учебни заведения. За разлика от Южна България, където своето успешно развитие продължават да имат строителни гимназии в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар