понеделник, 13 март 2017 г.

Изявени личности и творци от Силистра с уникален календар за борба срещу насилието

На 10.03.2017 г. в офиса на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ бе проведено обучение на социални работници на тема „Овластяване на жени - жертви на насилие от интимния партньор“. Инициативата се реализира по проект „Ние можем“ на Фондация „Джендър проект – България“. Участие взеха представители на Дирекция „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“, Център за обществена подкрепа и Кризисните центрове в Алфатар и Силистра.

Междувременно продължава работата на Сдружението по проекта „Изпълнение на държавната политика по проблема „домашно насилие“ чрез Център за консултиране и превенция в Силистра“. Той е финансиран от Министерство на правосъдието за работа сред подрастващите, но е предвиден и мониторинг за 2016 г., който ще бъде представен на предстоящо заседание на Експертния регионален център, създаден преди няколко години със съдействието на Областна администрация Силистра.

В края на година предстои провеждането на поредните инициативи, включени в т.нар. Дни на отворените врати „Заедно по-добри“ с реализиране на различни публични събития. По време на 16-дневните мероприятия тази година ще бъде представен и уникален календар с изявени личности с послания от тяхна страна, насочени срещу насилието. Отделно жертви на насилие ще представят своите „словесни реакции“, за да популяризират борбата срещу това явление в обществото.





Няма коментари:

Публикуване на коментар