неделя, 26 март 2017 г.

Силистренска група се развива като успешен проект на ЦМИ "Мегатон"




В края на седмицата навръх големия християнски празник Благовец в силистренския комплекс „Роял” бе поредното забележително музикално събитие в крайдунавския град. На ход бе т.нар. Проект „Нютон”, развиван от Център за музика и изкуства „Мегатон”. За него директорът на Центъра Миглена Илиева заявява: „Проектът стартира преди две години, като в него вземат участие най-изявените на съответните музикални инструменти наши възпитаници, общо  12 участници в състава, повечето от които вече са  студенти. В момента в групата са Мила Николова – пиано (бел.автора – вече с изява и в Карнеги хол” в САЩ), Доника Илиева - китара и бас китара, Ева Илиева - ударни и вокал, Биляна Николаева – вокал, Рафаел Андреу – ударни инструменти”.

Високото ниво на академично обучение и теоретична подготовка дават възможност на музикантите да работят в стилове като прогресив рок, фънк, латин джаз, рап, готик метъл. За двете години основни солисти са Биляна Николаева и Ева Илиева, която от своя страна е основен вокал в сферата на рап изявите на групата и голяма част от рап текстовете са по нейно авторство. 

До този момент участията: 3 концерта е бара на хотел „Дръстър” и още толкова в Кафе клуб „Роял”, едно участие в мотосъбора и в приятелска среща на младежките групи, оргнизирана от местни бизнесмени в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар