петък, 24 март 2017 г.

В 20-и МИР Силистра "Обединени патриоти" и ГЕРБ закриха предизборната кампания, наред е "БСП за България"



Няколко дни преди Благовещение, когато е денят за размисъл в навечерието на парламентарния вот на 26 март започна закриването на предизборната кампания от различните политически сили. Публикацията е единствено по материали на политическите парти и икоалици, направени публично чрез интернет или електронната поща, както и в световната социална мрежа Фейсбук.


Първа това стори във вторник Коалиция от партии "АБВ - Движение 21" със специалното участие редом до водача на листата доц. Кючуков и кандидатите на коалицията в 20-и МИР Силистра бе екс вицепремиерът Ивайло Калфин. В концерта участваха местни състави от Център за музика и изкуства "Мегатон", Вакална група "Интер", Ансамбъл "Силистра" и др. Лидерите на двете партии не дойдоха до Силистра, но за сметка на това президентът 2002-2012 Георги Първанов бе на електорални срещи от Тутракан до Силистра.

С концерт на площад „Свобода“ на ансамблите "Ритъм" и "Силистра", както и със специалното участие на трио "Тримата тенори" своя предизборен край отбеляза и Коалиция от партии "Обединени патриоти", начело с Александър Сабанов (гражданска квота), като в листата са местните лидери на трите партии НФСБ, АТАКА и ВМРО - Йордан Ковачев - общински съветник в Силистра, Димчо Кьосев и Веселин Георгиев - общински съветник в Силистра, 

 ПП ГЕРБ закри предизборната си кампания с представяне на 7 от 8-те кандидати (без водача Владислав Горанов): от Алтимир Адамов - №8, до д-р Мария Стойчева - №2, която единствена от кандидатите се обърна към присъстващите на „Свобода“ с молба за подкрепа, като подобен начин бе словесната изява и на д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра, два пъти избиран за кмет чрез ГЕРБ. ). В концерта участваха народната певица Ивелина Димова, родом от Силистра, заедно със своя квартет „ЮДИТ“, фолклорна група „Луди млади“ от Сребърна и поп певецът Йордан Марков, също силистренец.

В последния ден за агитация - петък - 24 март, точка на кампанията слага и Коалиция от партии "БСП за България" начело със своя водач Стоян Мирчев, който часове преди това даде пресконференция за журналисти, за да представи впечатленията си от проведената кампания. След деловата част с начален 17,30 в салона на община Силистра, е концертът с изключително местни състави, сред които Смесен хор "Седянка" и Ансамбъл "Добруджа". В 15 часа е хепънингът в Дунавския парк.


Няма коментари:

Публикуване на коментар