четвъртък, 8 септември 2016 г.

47 млн. лева струват изборите за президент + референдума

Правителството одобри 47,080 млн. лева за разходите по подготовката и произвеждането на 6 ноември 2016 г. на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум с въпроси: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“; „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?" и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.

Постановлението се приема в изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, както в изпълнение на решението на МС за подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум през 2016 г.


Първостепенните разпоредители с бюджет се задължават да представят в Министерството на финансите отчет за направените разходи, в срок до 16 декември 2016 г. Средствата се осигурят от централния бюджет за 2016 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар