петък, 19 август 2016 г.

Живопис, скулптура и графики в 20-ата изложба "Човек и природа" в Силистра





Председателят на Дружеството на СБХ В Силистра Димитър Кулев в присъствието на заместник областния управител Елена Томова и на заместник кмета Денка Михайлова приветства в Художествена галерия Силистра 13-те участници в пленера "Човек и природа - Ветрен 2016", проведен от 12 до 18 август в село Ветрен с подкрепата на община Силистра.

На вниманието на публиката са 50 творби в областите живопис, скулптура, графика и рисунка на художници от няколко поколения: силистренците Калоян Георгиев – скулптура, Боян Вихренов, Владимир Стефанов, Преслав Колев, Константин Дончев, Стефан Пенчев, Радослав Костов – живопис; Таня Кулева и Дана Стоянова – скулптура (Добрич), и Валентин Голешев – график илюстратор от Търговище.

По традиция част от картините остават за общината, за да бъдат подарявани от нейно име на гости на града, вкл. от чужбина. Изложбата ще бъде показана в Добрич и вероятно в Търговище. Организаторите отчитат високо, дори национално ниво на представените творби. 

Константин Дончев, доайен сред участниците, Силистра: "Прави добро впечатление, че в Силистра има много млади художници. Хубаво е, че пленерът продължава, резултатите са все по-добри". Валентин Голешев, участник в пленера и изложбата, Търговище: Поздравления за пленера, НИЕ В Търговище провеждаме пленер за графика. Кратък е, но ползотворен".

Няма коментари:

Публикуване на коментар