неделя, 3 юли 2016 г.

Метално сърце затуптя в Дунавския парк в Силистра

Назаем от профила на ГЕРБ Силистра във Фейсбук

На 2 юли общинската организация на ГЕРБ в Силистра отпразнува Деня на река Дунав чрез зрелищна програма в обновения Дунавския парк на добруджанския град. Евродепутът Емил Радев, народният представител Алтимир Адамов, областният координатор на ПП ГЕРБ - Тодор Тодоров, общинският ръководител на организацията д-р Мария Стойчева, заедно с членове на партията, младежката организация и симпатизанти взеха участие в почистване на поречието на река Дунав. 


За децата в парка бе организирана игротека с много музика, игри и награди. На централната алея и около централния шадраван на парка бяха подредени 105 красиви фотографии, показващи връзката между град Силистра и р. Дунав. Снимките бяха предоставени от 37 местни фотографи, взели участие в конкурса „Градът и реката”. 

Авторитетна комисия, председателствана от д-р Стойчева, опрели победителите в конкурса. На първо място бе класирана фотографията на младия професионалист Теодор Стойчев, второ място зае Йордан Йорданов, а трето Марин Минев. Бяха раздадени и три поощрителни награди, а всички участници в конкурса получиха грамоти. Наградният фонд на конкурса в размер на 500 лева бе осигурен от ГЕРБ-Силистра.

Евродепутатът Емил Радев награди победителя, като заяви, че Дунавския парк на Силистра показва, че това е един модерен европейски град, в който младите хора могат да се реализират и да отглеждат своите деца.

След награждаването на всички присъствали на празника силистренци и гости на града бяха поканени да заключат своята любов към металното сърце, подарено от общинската организация на ГЕРБ и монтирано до главната алея в парка. Десетки силистренци се възползваха от тази възможност още от първите минути и заключиха любовта си към любимите с малки катинари на металното сърце. За всички жители и гости беше приготвена и вкусна рибена чорба по силистренски, която присъствалите на празника не пропуснаха да опитат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар