вторник, 20 октомври 2015 г.

За пръв път в местни избори в община Силистра ДПС издигна свой кандидат за кмет

За пръв път в местни избори в община Силистра ДПС издигна свой кандидат за кмет – Джанан Халил – председател на Общинския съвет на партията и бивш зам. областен управител. За пръв път бе направено и представяне на кандидатите, вкл. и за общински съветници.
Близо 300 членове и симпатизанти на ДПС, както и граждани на Силистра, участваха в събитието, гост на което бяха Невин Хасан – народен представител, Юндзюле Чакърова – лидер на Женското движение на областно ниво, и Левент Мемиш – председател на Младежката организация, също на областно ниво.
         От името на участниците в изборния процес бе изразено мнението, че ДПС е за управление със смелост и сила, с достатъчно и компетентни хора. Основното слово държа г-жа Халил, която е и водач на листата, а нейната подгласничка 29-годишната Елис Белки от името на кандидатите за съветници обяви, че е представител на младежката организация, която за пръв път има свой член толкова високо в подредбата.
Сред 14-те кандидати за съветници са 6-ма младежи, бившият зам. кмет Пепа Денева, съветници от предишни мандати и др. За трети мандат се бори Мемду Али – досегашен кмет на село Брадвари. Отново в кметския стол очаква да бъде и Мартин Караджов – досегашен селски първенец на Брадвари.
Какво чуха още участниците в мероприятието?: „Искаме да работим, за да има отворени врати за нашите хора в община Силистра и в кметствата; трябва връзка с хората; ДПС е и ще остане №1 в областта; днес повече от всякога трябва да имаме представителство в местното самоуправление като гарант за прозрачно и отговорно управление; борбата на ДПС е за 6-7 общински съветници. Деловият момент от срещата завърши с призива всеки да отдели 16 минути в изборния ден, за да отиде да гласува в името на бъдещ недележ на „наши и ваши“.
В поздравителната програма – танци на НЧ „Дръстър“ и на балет „Лиденс“ при НЧ „Доростол“, както и Музикално-танцовия спектакъл „БУКЕТ“ на Сцена  „Назъм Хикмет“ при Театрално-музикален център Разград.



Няма коментари:

Публикуване на коментар