понеделник, 31 август 2015 г.

В Силистра горя покрив на жилищна кооперация




Посред бял ден в неделя центърът на Силистра бе целият в пушек, след като горяха 120 кв.м покривна конструкция и имущество в 4 тавански помещения в жилищна кооперация в Силистра, научаваме от бюлетина на ОДП. Огнеборци от силистренската противопожарна служба са загасили пожара, пресичайки пътя му към 4 апартамента. Пострадали хора няма. Причината за пожара се изяснява. Говори се, че преди пожара са правени ремонтни дейности, вкл. изолации.
Неправилна работа с печка довела до пожар в къща в Алфатар на 28 август около 10 часа. Изгорели 200 кв.м покривна конструкция и каратаван. Пожара потушили силистренски огнеборци, в гасенето се включили и доброволци от формированието на града.

Оставен без наблюдение открит огън довел до пожар в стопанска постройка в село Кайнарджа на 30 август около 16.20 часа. Преди огнеборци от местния противопожарен участък да загасят огъня, изгорели около 40 кв.м от постройката. Спасени са 5 пчелни кошера. Други  5 пожара в сухи треви и отпадъци са гасили огнеборците през почивните дни. Няма материални загуби при произшествията, които са причинени от човешка небрежност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар