сряда, 10 юни 2015 г.

Областен информационен център Силистра проведе информационна среща на тема „Дейности, резултати и...още нещо“


     Екипът на Областен информационен център Силистра начело със своя ръководител Мирослав Калинов проведе информационна среща на тема „ОИЦ-Силистра – дейности, резултати и...още нещо“, в която участваха заместник областният управител Младен Минчев, началникът на РИО на МОН д-р Габриела Миткова, както и представители на РЕКИЦ, Бюро по труда, училища и др. институции – партньори в осъществяването на дейността на центъра.
        В рамките на срещата с мултимедийна презентация бяха показани нагледно проведените през последните 43 месеца дейности по проекта за мрежата от информационни центрове в страната: 121 информационни събития с над 5 000 участници и близо 1 500 посетители в офиса, колкото е броят и на приятелите на ОИЦ във Фейсбук; направени са 535 публикации в медиите, дадени са отговори на 1 468 въпроса.
        През годините ОИЦ и съответно област Силистра имат своите: „Бизнесмен европеец“, „Млад европеец“, „Европейска община“, „Европътешественици“, „Победители в конкурси“, стажанти и доброволци. В следващите шест месеца ще продължи работата на Центъра по посока на провеждане на информационни кампании и събития с информационно и експертно съдържание във връзка с новия програмен период; предвидени са изнесени приемни; ще бъдат правени проучвания и ще бъдат споделяни добри практики и опит.
        Информационната среща бе съпътствана от две изложби: на фотостудио "Шарен фотообектив" при ОСУ "Дръстър", представяща моменти от празника, проведен на 9 май. Другата представлява представяне на рисунките на деца, създадени в рамките на ателието под ръководството на Живка Ковачева от Обединен детски комплекс Силистра.
         В специален поздравителен адрес до екипа на ОИЦ Силистра областният управител Стоян Бонев заяви: "Поздравявам Ви с откриването на изложбата на тема Създаваме ЗАЕДНО Силистра“, за да представите бъдещите си планове. За всички нас – гражданите на област Силистра, както и за ръководителите на различни институции, тя е една възможност да се осведомим нагледно за резултата от работата на експертите на центъра като част от национална мрежа. Властта, неправителственият сектор, бизнесът и медиите имат нужда да знаят кое от предишния програмен период е факт и какво предстои в новия период до 2020 г. За да се възползваме максимално от възможностите на отделните програми."
        През последните няколко дни от името на Областна администрация Силистра с присъствие или с поздравителни адреси бяха уважени още няколко институции във връзка с проведени от тях събития: събор "Край чешмата, под върбата" в село Кайнарджа, Първи събор на хората с увреждания по повод 10-годишния юбилей на Клуб на инвалида и пенсионера "Надежда" - село Проф. Иширково, международният екофорум "Сребърна 2015". Поздравление и до юбиляра Йордан Кисьов във връзка с откритата изложба с негови творби в Градската галерия в Силистра, на която художникът е бил директор в продължение на 40 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар