сряда, 29 октомври 2014 г.

СУПЦ - Главиница с нови придобивки



Преди
 
сега

            Социално-учебният център в Главиница има нови придобивки, резултат от активност на сем. Легет от Великобритания, които са благодетели и на ДДЛРГ „Димчо Дебелянов“ – Силистра,у където от няколко години организират всяка есен т.нар. Градинско благотворително парти. 
Акция - април 2014 г.
    През м. април Областна администрация Силистра и община Главиница станаха съпричастни към осигуреното от тях дарение по повод превоза му и уреждане на други моменти в процеса на придвижването на материалите. То включваше 22 палета с оборудване за стаи, спални комплекти,  разнообразни вещи, вкл. за баня, както и храни. Подарени са и 24 одеяла както и друга необходима посуда. 
         Половин година по-късно ефектът е видим в 8 стаи, в които живеят хора с различни възрасти и увреждания. Резултатът е осъществен с участието на самите домуващи, преобразили бита си след направените подобрения. Отбелязва се обаче нужда от нови канапета, маси, столове, кухненско оборудване, легла и др. В продължението на проекта, в който основен двигател са Бернадет и Дъглас, участват и нови партньори от България и чужбина. Всичко това научаваме от Фейсбук страницата на Bernadette Leggett. Създадена е и група FRIENDS OF* The Bulgarian Orphanage Silistra Appeal, която също отразява решаването на проблемите на центъра в малкия добруджански град.
         В района на СУПЦ – Главиница се осъществяват три дейности – Защитено жилище, Център за временно настаняване и Социален център, в който са хора на различни възрасти с психически разстройства. Общо над 50 са обитателите в трите социални заведения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар