петък, 17 октомври 2014 г.

Силистра ще бъде домакин на традиционния поход „По пътя на шейх Бедреддин”

        
По традиция в началото на месец ноември се организира походът “По пътя на шейх Бедреддин”, една национална инициатива на Културно-просветно дружество ”Родно Лудогорие” - София, реализирана под егидата на Министерството на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на община Силистра. През тази година 18-ият поред поход ще се проведе на 2 и 3 ноември 2014 година под формата на семинар в град Силистра. 
Събитието се организира съвместно с Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и с Историческия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Домакин на патриотичната проява е община Силистра, която и в предишни години участвала в нейното провеждане и за 11-и път е част от програмата на похода.
Основни лектори по време на тазгодишния семинар с начало 10 часа на 2 ноември 2014 г./неделя/ в Художествена галерия - Силистра ще бъдат проф. Христо Матанов и проф Иван Тютюнджиев. 
 По време на семинара ще се проведат срещи и публични дискусии на учители, преподаватели и специалисти, а също така ще бъдат представени книги и мултимедийни разработки. Паралелно с реализирането на похода стартира и националният конкурс викторина, посветена на делото на Бедреддин, включен в националния календар за извънкласни и извънучилищни дейности на МОН. В комисиите за оценяване на разработките - мултимедийни проекти, ученически текстове и рисунки, са привлечени водещи научни специалисти в областите история, литература и изобразително изкуство.
 Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” е организитор и на похода “По стъпките на четата на Таньо Войвода” (30 май – 02 юни), който започва в град Тутракан и завършва на Керчан баир край град Попово. Той също е с национален статут и се реализира също със съдействието на Министерство на образованието и науката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар