понеделник, 30 юни 2014 г.

Областният управител на Силистра награди местен борец за поредица от успехи



        В Областна администрация – Силистра се проведе ритуал по награждаване на десетокласника Октай Осман от Общинско спортно училище „Дръстър“ и от Спортен клуб „Добруджански юнак 96“ – Силистра по повод редица успехи на състезателя по борба (св. стил) в републикански и международни турнири. Най-последните от тях – два сребърни медала, възпитаникът на треньора Мирослав Върбанов е постигнал на две държавни първенства – лично и лично-отборно. „Октай Осман заслужи нашето внимание с последователните си успехи, с които област Силистра може да се гордее, и му пожелаваме още по-големи достижения, за осъществяването на които ще съдействаме според възможностите си“, каза областният управител г-н Насуф. Заедно с него в тържеството участваха Вяра Емилова, зам. областен управител, и Светлана Великова, главен секретар на ОА-Силистра.
              „В продължение на години в предишните две възрастови групи момчето бе неизменно с бронзов медал, в по-горната възрастова групи при кадетите вече е сребърен медалист, надяваме се да стане първи при мъжете, за да потвърди славата на борците от Силистра, откъдето е имало в миналото трима европейски шампиони“, заяви директорът на ОСУ „Дръстър“ Петър Цветков, който участва в тържеството, придружаван от треньора по борба Петър Стайков. На него Октай Осман, класирал се на седмо място и на международен турнир в Русе, получи поздравителен адрес и награда – ваучер за закупуване на спортни пособия в местен специализиран магазин.
          Справката показа, че за изминалата спортно-състезателна година спортистите от ОСУ са извоювали 73 медала в седем спорта, развивани в училището. Сред тях са и борците, които тренират при недобро битово състояние на базата си на територията на покритата база на ст. „Луи Айер“, но са им създадени условия в училището, за да бъдат компенсирани. Оттам съобщават, че още на първи тур е направен прием от 23 деца за нова паралелка в пети клас за учебната 2004-2005 г. Трима футболисти от отбора на ОСУ са били харесани да продължат подготовката си в школата на шампиона „Лудогорец“ – Разград.
            Да припомним, че училището бе възстановено с решение на Общински съвет – Силистра през 2005 г. В момента в него учат над 200 ученици от 7 вида спорт, вкл. борба, като сред тях има представители на цялата област. Срещата с борците на Силистра, проведена в първия ден на новата работна седмица, е втора за областния управител от м. ноември м.г. насам. Тогава представители на спорт „борба“ от ОСУ „Дръстър“ участваха със съдействието на ОА – Силистра в международен турнир в Разград и в национални турнири, вкл. в град Айтос, където спечелиха няколко медала. (http://silistra.government.bg)

Няма коментари:

Публикуване на коментар