петък, 11 април 2014 г.

СОУ „Юрий Гагарин“ – Силистра отбеляза патронния си празник за 54-и път

        




     Едно от най-старите училища в Силистра – СОУ „Юрий Гагарин“, отбеляза своята 54-ата годишнина в навечерието на патронния си празник – 12 април – деня на първия полет в Космоса на своя  именит патрон. Главният секретар на ОА-Силистра Светлана Великова бе специалният гост на тържеството в двора на училището, в което се включиха експерти от РИО на МОН и от образователния отдел на община Силистра. В посланието си г-жа Великова, която е председател и на Училищното настоятелство, заяви, че училището има особено значение за местната общност, предвид спецификата на обучаващите се в него деца, вкл. и от ДДЛРГ, което изисква повече внимание от страна на училищния колектив.
         Директорът Георги Тончев също подчерта ролята на училището, записало в миналото си история на основно училище и на ЕСПУ със спортен профил. В момента в СОУ „Юрий Гагарин“ се учат 150 деца. Подготвени са проекти, с които се цели да се подобри учебната среда. Почти всички ученици влязоха в ролята на артисти, пресъздали съобразно възрастта си песни и танци, свързани с празника. Бяха наградени спортистите отличници на училището, сред които най-добрите шахматисти в областта, още футболисти, тенисисти и представители на други извънкласни занимания.
         СОУ „Юрий Гагарин“ е поредното училище в областта, което напоследък празнува своя патронен празник, забелязан от областния управител г-н Насуф Насуф, отправил поздравления до колективите на училищата, спазили традицията да отдадат дължимото на своите патрони. Сред празнувалите училища са Езиковата гимназия, Професионалнате гимназии по механотехника и по икономика, СОУ „Васил Левски“ – Дулово, ОУ „Иван Вазов“ – Силистра, което навърши 40 години, ОУ "Отец Паисий" - село Добротица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар