четвъртък, 30 януари 2014 г.

Обстановката в Силистренско към 10 часа на 30 януари

 В сила е заповедта на ОПУ – Силистра за забрана за движение на МПС по пътищата в област Силистра, предвид сложната пътна обстановка по главните направления и останалите пътища. В момента върви разчистване, вкл. и с помощ от страна на съседни Областни пътни управления откъм Русе, Шумен и др. В най-тежко състояние са отсечки по пътя за Добрич. Без ток са само две села в община Ситово – Слатина и Ястребна, едни от най-малките в областта. Полагат се усилия от страна на „Енерго-ПРО“ да бъде възстановен извод в село Добротица, откъдето двете села получават електроенергия. От общините не съобщават за проблеми с доставката на храна в населените места. Проблемът с пациентите на хемодиализа от областта е решен още преди снегът да завали отново. Прибрани са в болниците и родилки от различни общини.
На обществеността, вкл. и чрез сайта на областна администрация, са обявени телефоните за връзка с автогарата и гишетата за продажба на билети на основните превозвачи, за да се интересуват за евентуалните рейсове в различните направления. В областна администрация има дежурен към Областен съвет „Отбрана и сигурност“, където се събира информация от общините и институциите. Постъпилите от граждани сигнали се разпращат до тях, за да бъдат взети съответните мерки. Не се предвижда да се провежда заседание на Кризисния щаб, защото се работи по отварянето на пътищата според  обстановката и възможностите на фирмите.
      За предпочитане е обаче гражданите предварително да се информират за предстоящо пътуване, защото обстановката е динамична и е възможно да са настъпили междувременно промени в намеренията и възможностите на превозвачите. На Автогара Силистра основният телефон за справки е 086/820-280 - по принцип за всички направления, а само за пристигащи автобуси - 086/820-606. "Хари-3": 086/521-461 и 0898484807.За връзка с фирма ТАТ - 086/821-908 - за Варна; с "Етап" - за направление София - 086/822-661; с "Юнион Ивкони" - за София - 086/822-610; с "Биомет" - за София - 086/822-140.



Няма коментари:

Публикуване на коментар