понеделник, 3 юни 2013 г.

Проект за преодоляване на различията в бизнеса и услугите в района "Силистра - Кълъраш"

                        
Title: "Bridging the gaps: Integrated cross-border business infrastructure and services in Silistra District -Calarasi County"

  
На 30 май 2013 г. едновременно в градовете Кълъраш и Силистра се състояха официалните представяния на проекта „Преодоляване на различията – интегрирана бизнес инфраструктура и услуги в района Силистра – Кълъраш“. 
Общата цел на проектните дейности е да укрепят условията за бизнес сътрудничество и да насърчат предприемачеството в района Силистра – Кълъраш чрез изграждане и интегриране на трансгранична инфраструктура за бизнес и услуги. 
Префектът на област Кълъраш Джордже Якоб изтъкна по време на събитието в Румъния: „Този трансграничен проект има потенциал да подкрепи усилията на малките и средни предприятия от двата бряга на Дунав“. Дейностите се изпълняват от Окръжен съвет и Агенция по заетостта в Кълъраш от румънска страна, както и от Силистренската търговско-промишлената палата и Агенцията за регионални граждански инициативи в Силистра, която като Сдружение с нестопанска цел е водещ партньор.  
На този етап вече се разработва интегрирана румънско-българска електронна система за информация и бизнес услуги за СНЦ „АРГИ – Силистра“, която след построяването на логистичен център ще спомогне за увеличаване на възможностите за предприемачество, за търсене и за наемане на работна ръка, както и за инвестиции. В рамките на съвместната си дейност четирите организации ще допълнят и обогатят професионалната си работа за предоставянето на професионални бизнес услуги на регионалните икономически и социални партньори от страна на екипите на двата центъра. Стойността на проекта е малко над 1 милион евро и ще приключи в края на месец юни 2014 година.
  
Диана Бебенова-Николова, координатор на проекта


Тел. 086/820 772,  arci_ngo@abv.bg   

Няма коментари:

Публикуване на коментар