вторник, 12 март 2013 г.

Антон Кутев за БСП, протестите, предстоящите избори и (де)фектите от управлението на ГЕРБ


          Народният представител от БСП за Силистра и региона Антон Кутев продължава своята обиколка за срещи с избиратели от Силистренския край, този път в село Срацимир, информираха от щаба на социалистите в дунавския град. „БСП е единствената партия, структурирана в цялата страна, при това удържаща на ударите от всички страни вече 24 години, докато само след 5 месеца „всички срещу ГЕРБ”, партията на Бйко Борисов се предаде”, заяви депутатът, който е и секретар на НС на БСП. Според него, протестите няма да навредят много на партията. Както и че „добре дошли са техните представители в листите на БСП, стига да приемат ценностите й”. Големият проблем не е в цените на тока и на стоките, а това, че при управлението на ГЕРБ доходите не мръднаха нагоре, поради което живеем по-лошо от периода на управление на Сергей Станишев, посочи Кутев. Това налагало и извода, че управлението на Бойко Борисов е некадърно и нескопосано. Безспорно свидетелство за това, по думите му, били и фактите – два пъти повече е безработицата (вече 13%). И ако при Станишев сме в топ 5 на страните в ЕС с най-ниска безработица, сега сме в топ 5 най държавите с най-много безработни (над 400 000). И всичко това благодарение на смачкания малък и среден бизнес, включително и в Силистренско, заяви соцдепутатът. Реалният годишен икономически растеж е сринат от 6% на 0,3%.

       На фона на тези тъжни цифри звучи оптимистично обещанието на социалистите за следващите 4 години при ново управление с участието на БСП – нови 250 000 работни места, 450 лв минимална работна заплата в края на периода, както и пенсионна реформа, увеличение всяка година на пенсиите с повече отколкото е инфлацията, за да се гарантира по-голям растеж на доходите спрямо цените на стоките за потребление.
        „На всички, които ще управляват занапред им предстои да де се справят със сериозно изпитание да преодолеят настроението на улицата, заливаща ни с антисистемност”, заяви Кутев. БСП смята да отрази очакванията на улицата в разумните искания на хората, тъй като нито едно от тях не се разминавало с досегашната дейност на социалистите.Благодарение на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ не влезе в сила на територията на ЕС търговското споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА), негласната подкрепа и законовите действия в борбата срещу ГМО и проучванията за шистов газ и прочие, каза Кутев. Той припомни, че т.нар. ЕРП-та са от времето на Симеон Сакскобургготски; сделките за „мариците” (ТЕЦ I и II) – при Иван Костов.
         В близките 60 дни са предвидени 250-300 срещи в над 100 населени места в Крайдунавска Добруджа на Антон Кутев и екипа му, ако бъде утвърден от НС на БСП отново за водач на листата на КБ за 20-ти многомандатен избирателен район – Силистра /МИР/. Община Кайнарджа е първата, която вече го предложи за народен представител и в следващия мандат на НС, заедно с Вяра Емилова, председател на Областния съвет на БСП, който заседава на 29 март, за да обобщи предложенията от 7-те общински организации и да оформи проектолиста за 20-ти МИР-Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар