понеделник, 25 юни 2012 г.

Продължава фотоконкурсът „Отлични туристически дестинации EDEN – България 2012“




До 17 часа на 2 юли 2012 г. продължават да се приемат предложения за снимки на забележителности (природни, културни, исторически, за обичаи, бит, атракции и др.), намиращи се на територията на EDEN дестинациите в България и популяризиращи нетрадиционни и екологични форми на туризъм. Онлайн фотоконкурсът „Отлични туристически дестинации ЕДЕН - България 2012” се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и е част от изпълнението на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България”, съфинансиран от Европейската комисия. EDEN дестинациите в България са 12  и са свързани с темите аква-туризъм, защитени територии и културно наследство. Фотографиите трябва да представят оригинална гледна точка към тези забележителности. Основните критерии за оценка на снимките са принадлежността им към темата, естетическото изпълнение, оригиналността и визуалното въздействие. Подборът на най-добрите творби ще се направи от 5-членно жури, в което влизат представители на екипа на проекта и на национални и браншови организации в туризма. За най-добрите снимки са предвидени награди. Връчването им ще стане на церемония, с която ще бъде открита изложба на най-сполучливите и отличените творби. Тя ще бъде организирана в края на юли т.г. в София и ще е отворена за посещения 15 дни. Подробности за условията на конкурса можете да видите в прикачените файлове в т.ч. и формуляр за попълване на данни от участващите автори, които се изпращат на електронен адрес: eden@mee.government.bg.

Във връзка с изпълнение на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България”, съфинансиран от Европейската комисия, съгласно споразумение за безвъзмездна финансова помощ SI2.ACGRACE044883600 от 9ти ноември 2011г., Министерство на икономиката, енергетиката и туризма стартира онлайн фотоконкурс по темите на ЕДЕН за промоция на дестинациите ЕДЕН в България”.
ПРАВО НА УЧАСТИЕ
Конкурсът е отворен и право на участие имат както български, така и чуждестранни граждани.
Лица, ненавършили 18 години, участват в конкурса само със съгласието на своите родители или законни попечители, което се отразява във формуляра за участие.
ЦЕЛ НА КОНКУРСА
Чрез своите фотографии участниците представят една различна гледна точка, свързана с туристическите забележителности (природни, културни, исторически, обичаи, бит, атракции и други), намиращи се на територията на EDEN дестинациите от България - победители и подгласници от проведените 3 тематични национални конкурса за отлична туристическа дестинация, а именно:
Теми: „Водата - извор на живот и благоденствие” (аква туризъм) „952: Природата Ви приветства!” (защитени територии) „Тракийския дух” (културно наследство) Дестинации:
1. Област Силистра „Седем състояния на водата: дух, здраве, вяра, история, красота, традиция и бит”
2. Община Луковит, Ловешка област „Панака-магия: вода...скала”
3. Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите, туроператорите гр. Сандански „Земя-целуната от Бог”,
4. Община Кюстендил „Животворната вода на Пауталия - Велбъдж- Кюстендил”,
5. Община Белоградчик „Легендарното чудовище от Рабишкото езеро”
1. Народно читалище «Георги Тодоров», гр. Белица - „Природният феномен в Национален парк Рила”
2. Сапарева Баня в партньорство с Дирекция „Национален парк Рила” - „Водопадите на Рила – извор на здраве и красота”
3. Община Каварна - „Яйлата съхранена природа и богато наследство”
4. Община Враца - „Врата към съхранената природа – Вратцата и долината на р. Лева”
5. Природен парк Странджа и Българска Фондация Биоразнообразие - „С раница из Странджа – приключение в дивата природа.”.
1. Община Белоградчик: Фолклорни празници „от Тимок до Искър – по стъпките на траките”
2. Регионален исторически музей, Силистра: „Вечно живият дух на Тракийския бог Залмоксис”
3. Асоциация за устойчив туризъм, Казанлък: „Казанлък – фестивал на тракийския дух в долината на тракийските царе”
4. Община Кърджали и партньори: „Дъждовница – Кръстопът на култове”
5. Папукчиеви ЕТ, Казанлък: Светлинно-музикален спектакъл „Сърцето на владетеля”

Няма коментари:

Публикуване на коментар